Ταχίνι


Αποτελείται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού και είναι δημοφιλές συστατικό στον χαλβά, σε νηστήσιμη καρυδόπιττα , σε κρέμες μπριλέ, στην παρασκευή αλείματος με σοκολάτα και στην παρασκευή παγωτού.
Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία Το σουσάμι έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και πολλές βιταμίνες (Β1, Β2, Ε, νιασίνη), ιδιαίτερα χρήσιμες για ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά. Περιέχει 20% πρωτεΐνες, εύπεπτες, πλούσιες σε θειούχα αμινοξέα (μεθιονίνη, αργινίνη, λευκίνη, τρυπτοφάνη), τα οποία συνδυαζόμενα με τροφές που περιέχουν λυσίνη, αποκτούν μεγαλύτερη διατροφική αξία, και συνεισφέρουν στην καλή υγεία πολλών οργάνων, όπως το συκώτι και τα νεφρά.
Περιέχει επίσης υδατάνθρακες (20%) κυρίως με τη μορφή των φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, καθώς και καλής ποιότητας λίπος (50%), κυρίως μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-6), που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης (της ολικής και της ‘κακής’).

Ταχίνι Χαλβαδοποιϊας Μαραθώνος
σε 2 είδη

- Ταχίνι απο αποφλοιωμένο σουσάμι.

- Ταχίνι ολικής αλέσεως.

Διαθέσιμες Συσκευασίες:

350 γραμμαρίων

700 γραμμαρίων